Tipox-decoratív műgyanta padló

Decorativ műgyanta padlózatok a Tipox-nál.

 

Kezdetben a felület előkészítés teljes mértékben megegyezik más műgyanta burkolat elkészítésével. A szokásos felület előkészítés, ami történhet köves csiszológéppel, illetve kemény felületeknél gyémánt csiszolóval, nagyobb felületeknél szemcseszóró gépekkel.

Elengedhetetlen az  alapos, pórszívózás, ugyanis a beton pórusaiból, így teljesen eltávolítjuk  az apró porszemcséket is, ami eltömítik a kis kráterokat..

Azt a célt kell elérjük, hogy Conifloor 110-es alapozó műgyantánk minél mélyebre tudjon bedifundálni a beton pórusaiba. Igy akár 5 cm es elszívódást is eredményezhetünk.

Tartós műgyanta bevonatot csak a fentiek betartásával érhetünk el, az tökéletes beton felület előkészítésekkel.

Járó lapra való felhordásnál az egyik betartandó szabály, hogy a laza mozgó lapokat el kell távolítani, és ezeket műgyanta habarccsal kell pótolni. Laza járó lapokra felhordott műgyanta lappal együtt fog feljönni.

A szilárd járólapoknak a zománcait meg kell sérteni akár gyémánt csiszoló géppel, vagy szemcse szóró géppel.

Ennek elmulasztása szintén nem adja meg a megfelelő tapadást, olyan mintha öveg lapra dolgoznánk fel a műgyantánkat. Nem lesz tartós.

Rétegek között kvarchomok hintés ajánlott, mert ezzel még erősebbé tesszük a teljes bevonatot, járó lapok esetében ezzel érjük el a fuga teljes eltüntetését.

Kezdetben a Tipox  szakemberei, Conifloor 110  műgyanta habarcsból készítették a decor műgyantákat, mára teljesen új rendszerből épülnek fel ezek.

Itt a fedő keménylakk előtt a kiválasztott alapszín „ amit RAL színskálából érhetünk el kiválsztjuk a nekünk tetsző szint,majd a teljes felületre  felhordjuk a Conifloor 420 as tipusú műgyantát, majd megszórjuk a színes tipox decor égetett kvarchomokkal.

Akár több színű kvarchomokot is össze keverhetünk, színvilágának fantáziánk szabhat határt.

Azért javasolják szakembereink a Conifloor 420-as  műgyanta használatát, mert az aljzat betonón esetleg ha nem kívánt kósza repedések alakulnának ki, ezek mozgását elnyelik, így Tipox műgyantánk nem reped, vagy szakad át  a betonnal együtt át.

Átszakadás esetén víz kerülhet a nyílásokba, és műgyanta szép lassan feltáskásodik.

A fedő lakk felvitele sima gletvassal történik, amit egy másik Tipox szakember, szöges cipő használatával tedy henger segítségével simává hengerez, ezzel segíti rá a lakk szép egyenletes kiterülését.

2017.02.08.« Vissza

BLOGBEJEGYZÉSEK

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk