CONIFLOOR 420 műgyanta bevonat

Alacsony emissziójú, kemény, tartós, kétkomponensű PUR önterülő bevonat


 

Termékleírás
A CONIFLOOR 420 kétkomponensű, oldószermentes, alacsony emissziójú, színes, kemény és tartós PUR önterülő bevonat.

Alkalmazási területek
A CONIFLOOR 420 önterülő bevonatot alapozóval kezelt (CONIFLOOR 110), beltéri, közepes és nehéz mechanikai igénybevételű ásványi alapfelületekhez ajánljuk.

Bitumenes aljzatokon (megfelelő merev és kemény aszfalton) a CONIFLOOR 420 alapozóként is használható.

A CONIFLOOR 420 önterülő bevonatot beltéri CONIFLOOR IPS padlórendszerünkhöz ajánljuk.

Tulajdonságok
A CONIFLOOR 420 bevonat kimagasló műszaki tulajdonságokkal rendelkezik és egyszerű alkalmazást biztosít. Amellett, hogy a CONIFLOOR 420 rendkívül kemény és masszív, a bevonat enyhén rugalmas is, mely alkalmassá teszi az aljzaton előforduló repedések áthidalását (pl.: előforduló statikus repedések).

A CONIFLOOR 420 könnyen tisztítható, mivel ellenáll a víznek. sós- és szennyvíznek, a különböző lúgos anyagoknak, az üzemanyagnak, kenőanyagoknak és az ásványi olajoknak.

Az anyag UV fény hatására bekövetkező sárgulása nem befolyásolja annak műszaki tulajdonságait. A bevonatot CONIFLOOR 520 CW fedőlakkal ajánlott kezelni, mellyel elkerülhető az anyag sárgulása és ezzel együtt ellenállóbb lesz a karcoknak.


 

Műszaki adatok

Sűrűség

mix,

23 °C – on

g/cm3

1.49

Viszkozitás

mix,

23 °C – on

mPas

3500

Bedolgozási idő

12 °C – on

 

min. kb.

25

Újra bevonhatóság / járhatóság

20 °C – on

 

minimum h

18 – 24

 

 

 

maximum h

48

Bedolgozási és aljzat hőmérséklet

minimum

 

°C

10

 

maximum

 

°C

30

Megengedhető relatív páratartalom

maximum

 

%

70

Terhelhető   mechanikailag

20 °C – on

 

d

3

 Könnyű mechanikai terhelés

20 °C – on

 

d

1

 Vegyszerállóság

20 °C – on

 

d

7


 

Alkalmazási módszerek
A CONIFLOOR 420 megfelelő mennyiségű A (gyanta) ill. B (keményítő) komponenssel szállítjuk Öntse a B komponenst az A komponensbe és bizonyosodjon meg róla, hogy a B komponens kannája teljesen kiürült.

Ahhoz, hogy a két komponenst teljesen homogénné keverjük lassú keverőgépet kell használnunk 300 fordulat/min. teljesítménnyel. Fontos, hogy a mixer elérje a kanna falát és fenekét is mindegyik oldalon. A keverés legalább 2 percig kell, hogy tartson és addig kell keverni amíg teljesen homogén lesz a keverék és nem látszanak benne a komponensek csíkjai.

Ha a keverés befejeződött, akkor öntsük át egy másik tiszta tárolóedénybe (konténerbe) és keverjük újabb 1 percig.

Mindkét komponens hőmérsékletének 15-25 °C között kell lennie.

A CONIFLOOR 420 bevonat felhordható közvetlen az előkezelt alépítményre, vagy - amennyiben 2 mm-nél vastagabban akarja felhordani - folyamatos keverés mellett a bevonathoz hozzáadhat tüziszárított kvarchomokot (tömegarányban max. 30%-ot, szemcseméret: 0.1-0.3 mm)

A CONIFLOOR 420 bevonatot lehúzó szerszámmal vagy glettvassal lehet felhordani. A szerszám beállításakor figyeljen oda a felhordani kívánt mennyiségre.

A bevonatot tüskés hengerrel át kell hengerezni a felhordást követően, így légteleníthetjük azt.

A CONIFLOOR 420 bedolgozási és kötési idejét befolyásolja a környező munkaterület és az aljzat hőmérséklete. Alacsonyabb hőmérsékleten a kémiai reakciók lelassulnak és ennek következtében megnövekedhet a fazékidő, továbbá az újra bevonhatósági és kötési idő. Magasabb hőmérséklet és páratartalom mellett a kémiai reakciók felgyorsulnak és így ez előzők ellenkezője igaz az anyagra.

Az anyag teljes kikötéséig az aljzat és a környező hőmérséklet nem eshet a megadott intervallum alá.

Felhordást követően a CONIFLOOR 420-at óvjuk a közvetlen vízzel való érintkezéstől megközelítőleg 8 órán át (15 °C-on). Amennyiben ezen idő intervallumon belül víz éri, habosodás és buborékosodás jelenhet a felületen.

A relatív páratartalom nem haladhatja meg  a  70%-ot.

Figyelmébe ajánljuk, hogy bitumenes aljzaton vékony rétegben felhordva, alapozóként is használható a CONIFLOOR 420. (Öntött beltéri, kemény aszfalton)

Ezt követően a CONIFLOOR 420 felhordható, mint önterülő bevonat. Amennyiben a felületet kvarchomokkal szórja be (szüksége utókezeléssel együtt) figyeljen oda a szemcseszerkezetére és az aszfaltra. Legyen legalább a szemek 70%-a nyitott és aszfaltmentes, hogy megfelelő legyen a tapadás.

 

Kiszerelés

CONIPUR 227 25 kg-os kiszerelésben kapható. Az ’A’ és ’B’ komponensek külön, a megfelelő arányban kerülnek kiszállításra.

 

Tárolás
Tárolás az eredeti csomagolásban lezárva, száraz körülmények között, 5-25 °C-on.

Ne tegyük ki közvetlen napsugárzásnak.

Használat előtt ellenőrizze a csomagoláson a termék szavatosságát.

 

Biztonsági előírások
CONIPUR 220 nem veszélyes a kikevert állapotában.

Az anyag biztonságtechnikai adatlapja tartalmazza azokat az információkat, amelyeket az anyag használata közben, szállítása során be kell tartani.

 

VOC tartalom
A CONIPUR 220 eleget tesz az EC 2004/42/EC direktíva követelményeinek.

 

Felhasználási mennyiség
A CONIFLOOR 420 anyag felhasználási mennyisége minimum 2.3 kg/m2 és legyen legalább 1.5 mm vastag.

A felhordott réteg maximális vastagsága ne haladja meg a 2.5 mm-t.

Abban az esetben, ha a kívánt rétegvastagsága nagyobb 2 mm-nél, a bevonathoz hozzáadhatunk tüziszárított kvarchomokot (szemcseméret: 0.1-0.3 mm). A keverés 1 : 0.3 - bevonat : kvarchomok tömegarányban legyen.

Az aszfalt felület érdességétől függően, a CONIFLOOR 420 használható habarcsként is (anyagfelhasználás kb.: 0.8-1.2 kg/m2).

 

Tisztítás
A későbbiekben újrahasználható eszközöket a
CLEANER 40 tisztító anyaggal kell óvatosan letisztítani. Lehet használni még egyéb oldószereket (pl. butyl
acetate). Soha ne használjon tisztításhoz vizet vagy alkoholos hígítót.

 

Aljzattal szembeni követelmények
A bevonandó felület száraz, szilárd, teherbíró, laza felületektől és a kötést akadályozó anyagoktól mentes kell, hogy legyen. (pl.: olaj, zsír, guminyomok, festék, és egyéb szennyeződések)

A felület előkészítés történhet szemcseszórással, magas nyomású vizes tisztítóvel (gőzborotva), csiszolással. A kezelés után tisztítsa meg a felületet.

A beton alapfelület szakítószilárdsága legalább 1,5 N/mm2 kell, hogy legyen a felület előkészítés után.

Az aljzat nedvességtartalma nem haladhatja meg a 4%-ot.

Az alépítmény hőmérséklete minimum 3 C°-kal legyen magasabb, mint a környezeti harmatpont.

Az alépítménynek tartalmaznia kell egy vízzáró réteget.

A CONIFLOOR 420 önterülőt előkészített és alapozóval ellátott alépítményre kell felhordani. Szükség esetén végezzen el előzetes teszteket az alapépítményen. Az aszfalt alépítményen ne legyen szennyeződés.

BLOGBEJEGYZÉSEK

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk