Poliuretán műgyanta padlók

Poliuretán műgyantákat több helyen alkalmazunk. Kiváló repedésáthidaló hatásuk mellett igen tartósak. Repedésáthidaló hatásuk lényegesen magasabb epoxi műgyanta társaiknál.

Gumiőrleményből készített sportburkolatokra kiválóan alkalmas, ugyanis együtt mozog a lefektetett gumiszőnyeggel. Sportolásnál fokozottan védi a bokát, és az ízületeket sem veszi annyira igénybe, mint a kemény talaj.

Hazánkban az egyik legtökéletesebb poliuretán műgyanta a CONICA cég által forgalmazott CONIFLOOR 420-as számú, ami hosszú évtizedeken át bizonyítottan rátermettségét, hogy akár sportburkolatokra, akár az ipari szektorban is megállja a helyét.

Ipari létesítményekben is szívesen használjuk, mert a leeső alkatrészek, szerszámok nem okoznak maradandó sérülést a műgyanta padlón, mivel elnyelik a keletkezett ütések nyomatékát.

Ipari felhasználásához célszerű külön arra a célra kifejlesztett fedő réteg felvitele, hogy megóvjuk műgyanta padlónkat targonca forgalom esetén a gumi nyomok kialakulásától.

Az építőiparban gyakran alkalmazott, általában kétkomponensű műgyanta. A poliuretán molekulaszerkezet poliizocianátok és poliolok reakciója során jön létre. Külön csoportot alkotnak a levegő nedvességtartalmára szilárduló poliuretán készítmények, ahol a poliol szerepét a levegőben levő vízpára adja.
Az epoxigyantákhoz viszonyítva általában rugalmasabb bevonati anyagok.

BLOGBEJEGYZÉSEK

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk