Tipox-Padlóbevonatok parkolóházakhoz és mélygarázsokhoz

Cégünk gyakran végez műgyanta burkolásokat teremgarázsok, valamint parkolóházak részére. Mivel általában ezen helyeken szükséges a parkolók csíkjaink felfestése, ezt is el tudjuk végezni. 

Parkolóházak és mélygarázsok: különösen komplex építményvédelmi feladatok. Alig akad még egy olyan épületfajta, amely méreteiben, alakjában és terheléseiben a variációk olyan sok féleségét mutatná, mint a parkolóházak és mélygarázsok. A skála a társasházak egyszintes mélygarázsaitól az óriási repülőtéri parkoló- komplexumokig terjed.

Aligha van más épületfajta, amely ekkora költségnyomás alatt állna. A múltban mindenekelőtt a puszta betonszerkezetet alkalmazták, a parkoló szintek alapvetően nyitottak maradtak, nemegyszer még az erős forgalomnak kitett felületeket sem védték. A vasbeton terhelése a parkolóházakban ugyanakkor különösen nagy. A járművekről víz, télen pedig olvadó só is a felületekre kerül. A kipufogógázok miatt erősen megnő a CO2 koncentráció. A járművek rezgéseket keltenek, melyek következményeként hajszálrepedések keletkeznek. A káros anyagok könnyen behatolnak a szerkezetbe, így lényegesen gyorsabban károsítják a betonacélt és a betont. Ma többnyire már az új épületek tervezése során megtervezik az építmény védelmét. A színkialakítás is jelentős szerepet játszik a vevők megnyerésében.

 

Tipox – szakértelem a parkolóházakban és mélygarázsokban

 

A Tipox évtizedek óta a parkolóházak és mélygarázsok követelményeit kielégítő padlóbevonatok, valamint a vasbeton épületszerkezetek helyreállítására és védelmére kidolgozott rendszerek vezető ajánlattevője. Tipox rendszerek már sok millió négyzetméteren bizonyították képességeiket. A Tipox csapata különösen hozzáértő és tapasztalt tanácsadó csapattal áll rendelkezésre Európa egész területén. A parkolóházi padlóbevonatokkal szemben támasztott követelmények az alkalmazási területtől függően nagyon különbözőek. A felület elhelyezkedésétől, állapotától és terhelésétől függően kell az optimális megoldást kidolgozni. Tipox Kft. műszaki tanácsadói az adottságok és követelmények elemzése után megfelelő rétegrendeket állítanak össze.

Gyalogjárdák, lépcsők és ellátó helyiségek A parkolóházban nem csak az útfelületek igényelnek különleges védelmet, a járófelületeknek is bírniuk kell a nagy gyalogosforgalmat. A víz és az olvadó jég ide is bejut, és a CO2 tartalom ezen e területen is a beton gyorsabb károsodását okozza. További feladat a gyalogos közlekedés vonalának színes megjelölése és a gyalogosok útbaigazítása. A Tipox parkolóházi padlóbevonati rendszerei erre a célra számos strapabíró és minimális költségű megoldást kínálnak, tág teret engedve a különféle műszaki lehetőségeknek. Mindemellett a bemutatott rendszerek természetesen ellenállnak a parkolóházakban szokás szerint előforduló összes tisztítószernek és vegyszernek, így például az olvasztósónak, a fékfolyadékoknak, motor- és kenőolajoknak.

 

BLOGBEJEGYZÉSEK

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk