3 D ipari műgyanta padló

3D műgyanta padló készítése Tipox Műgyanta Center ajánlásával

 

Napjainkban nagy divatnak örvend a 3D műgyanta burkolat készítése.

Sajnos kis hazánkban elég kevés cég foglalkozik ilyen burkolatok készítésével.   

 

Legtöbb megkeresésünk fürdőszobák készítésére érkezik. Sajnos az ilyen műgyanta burkolat nem a legköltséghatékonyabb kategóriák közé tartozik.

3D–s műgyanta padló készítése teljesen megegyezik a hagyományos tükör simaságú műgyanta padló társaival.

Felület előkészítése csiszológéppel történik, amit alaposan fel kell porszívózni, majd Conifloor 110-es alapozó műgyantával kell ellátni, kvarchomokkal meghinteni.

Másnap egy köztes réteget kell felhordani a felületre, külösen ügyelve, hogy a falak mentén szépen fusson a felvitt Conifloor 430 számú epoxi műgyantánk.

Záró rétegként javasolt a Conifloor 430-as bevonatot használni, fogatott gletvas segítségével.

Ajánlatos a bevált  műgyantákat használni, mert számos műgyantáknak nem a legmegfelelőbb a minősége, semmiféleképpen se használjunk  polieszter alapanyagú műgyantákat. Ugyanis ezek a műgyanták kíválóan alkalmasak csónak testek, vízibiciklik készítésére, de betonra való felhordás esetén közel sem olyan tartosak, mint epoxi vagy poliuretán társaik.

Az biztos, hogy anyagköltsége a töredéke a fent felsoroltakénál, de gondoljunk bele mikor a matrica felkerült a műgyanta padlóra és a műgyantánk felpuposodik, feltöredezik. Ennél nagyobb bosszúság nem is érhet minket, hogy egy helytelen műgyanta alapanyag választás miatt tönkre megy a  szép 3D-s műgyanta burkolatunk.

Aládolgozásnál mindenféleképpen kerülnünk kell mindennemű cement kötésű anyagok használatát. Például padlpon, csemperagasztók, cement esztrikes kiegyenlítéseket, mert a felsoroltakba beszívódik a Conifloor 110-es számú alapozógyantánk, nem pedig közvetlenül a betonba, és így külön fog mozogni az aljzat betontól, mivel a két betonfelület sosem köt össze.

Csak a tükörsimaságú műgyantánk elkészültével következhet az általunk kiválasztott matrica minta felvitele.

Ezt is nagyon alaposan, nagy odafigyeléssel, lég- és levegőmentesen kell felragasztani a meglévő műgyanta padlóra.

Amennyiben netán kis homokszem vagy egy kisebb szennyeződés van a felületen, finom csiszolópapír segítségével csiszoljuk simára, majd felporszívózzuk.

Matricánk felragasztása után következhet a  víztisztaságú kemény lakkréteg felvitele, amit próbáljunk meg hiba nélkül felvinni, hisz ennek a laknak teljesen láthatatlannak kell lennie.

Ennek az a szerepe, hogy minden karcolásoktól, szennyeződésektől megvédjék a 3D műgyanta matricánkat.

Amennyiben az alapoktól betartjuk a fent leírt utasításainkat, csupán annyi feladatunk lesz, hogy ha megunjuk a lehelyezett 3D-s műgyanta matricát egy másikat ragasztunk a helyére és ismételten egy víztiszta műgyanta lakkal látjuk el.

 

Bármi nemű kérdésük merülne fel kivitelezéssel kapcsolatban, úgy szívesen állunk rendelkezésükre.

Sok sikert kíván a Tipox Műgyanta Center szakemberei.

www.tipox.hu

2017.03.20.« Vissza

BLOGBEJEGYZÉSEK

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk