Poliuretán műgyanta padlók

Poliuretán műgyantákat, több helyen alkalmazunk. Kiváló repedés áthidaló hatásuk mellett, igen tartósak. Repedés áthidaló hatásuk lényegesen magasabb epoxi műgyanta társaiknál.

Gumi őrleményből készített sportburkolatokra kiválóan alkalmas, ugyanis együtt mozog a lefektetett gumi szőnyeggel. Sportolásnál fokozottan védi a bokát, ízületünket nem veszi annyira igénybe mint egy kemény talajon történne a sport tevékenység.

Hazánkban az egyik legtökéletesebb poliuretán műgyanta a CONICA cég által forgalmazott CONIFLOOR 420-as számú, ami hosszú évtizedeken át bizonyítottan rátermettségét, hogy akár sportburkolatokra, akár az ipari szektorban is megállja a helyét.

Ipari létesítményekben is szívesen használjuk, mert a leeső alkatrészek, szerszámok nem okoznak maradandó sérülést a műgyanta padlón. Elnyelik a keletkezett ütések nyomatékát.

Ipari felhasználásához célszerű külön arra a célra kifejlesztett fedő réteg felvitele, hogy megóvjuk műgyanta padlónkat targonca forgalom esetén a gumi nyomok kialakulásától.

Az építőiparban gyakran alkalmazott, általában kétkomponensű műgyanta. A poliuretán molekulaszerkezet poliizocianátok és poliolok reakciója során jön létre. Külön csoportot alkotnak a levegő nedvességtartalmára szilárduló poliuretán készítmények, ahol a poliol szerepét a levegőben levő vízpára adja.
Az epoxigyantákhoz viszonyítva általában rugalmasabb bevonati anyagok.

BLOGBEJEGYZÉSEK

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk