Tipox-Padlóbevonatok parkolóházakhoz és mélygarázsokhoz

Cégünk nagy gyakorisággal végez teremgarázsok, parkoló házakban műgyanta burkolásokat. Ezen helyeknek a parkolók csíkjaink felfestését is vállaljuk. Ezen területen referenciáink elég számosak.

Parkolóházak és mélygarázsok: különösen komplex építményvédelmi feladatok. Alig akad még egy olyan épületfajta, amely méreteiben, alakjában és terheléseiben a variációk olyan sok féleségét mutatná, mint a parkolóházak és mélygarázsok. A skála a társasházak egyszintes mélygarázsaitól az óriási repülőtéri parkoló- komplexumokig terjed.

Aligha van más épületfajta, amely ekkora költségnyomás alatt állna. A múltban mindenekelőtt a puszta betonszerkezetet alkalmazták, a parkoló szintek alapvetően nyitottak maradtak, nemegyszer még az erős forgalomnak kitett felületeket sem védték. A vasbeton terhelése a parkolóházakban ugyanakkor különösen nagy. A járművekről víz, télen pedig olvadó só is a felületekre kerül. A kipufogógázok miatt erősen megnő a CO2 koncentráció. A járművek rezgéseket keltenek, melyek következményeként hajszálrepedések keletkeznek. A káros anyagok könnyen behatolnak a szerkezetbe, így lényegesen gyorsabban károsítják a betonacélt és a betont. Ma többnyire már az új épületek tervezése során megtervezik az építmény védelmét. A színkialakítás is jelentős szerepet játszik a vevők megnyerésében.

Tipox – szakértelem a parkolóházakban és mélygarázsokban A Tipox évtizedek óta a parkolóházak és mélygarázsok követelményeit kielégítő padlóbevonatok, valamint a vasbeton épületszerkezetek helyreállítására és védelmére kidolgozott rendszerek vezető ajánlattevője. Tipox rendszerek már sok millió négyzetméteren bizonyították képességeiket. Tipox számos munkatársból álló, különösen hozzáértő és tapasztalt tanácsadó csapattal áll rendelkezésre Európa egész területén. A parkolóházi padlóbevonatokkal szemben támasztott követelmények az alkalmazási területtől függően nagyon különbözőek. A felület elhelyezkedésétől, állapotától és terhelésétől függően kell az optimális megoldást kidolgozni. Tipox Kft műszaki tanácsadói az adottságok és követelmények elemzése után megfelelő rétegrendeket állítanak össze.

Gyalogjárdák, lépcsők és ellátó helyiségek A parkolóházban nem csak az útfelületek igényelnek különleges védelmet, a járófelületeknek bírniuk kell a nagy gyalogosforgalmat is. A víz és az olvadó jég ide is bejut, és a CO2 tartalom ezen e területen is a beton gyorsabb károsodását okozza. További feladat a gyalogos közlekedés vonalának színes megjelölése és a gyalogosok útbaigazítása. Tipox parkoló- házi padlóbevonati rendszerei erre a célra számos strapabíró és minimális költségű megoldást kínálnak, tág teret engedve a különféle mű- szaki lehetőségeknek. Mindemellett a bemutatott rendszerek természetesen ellenállnak a parkolóházakban szokás szerint előforduló összes tisztítószernek és vegyszernek, így például az olvasztósónak, a fékfolyadékoknak, motor- és kenőolajoknak.

 

BLOGBEJEGYZÉSEK

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk