Tipox-decoratív műgyanta padló készítés

Decorativ műgyanta padlózatok a Tipox-nál .

 

Kezdetben a felület előkészítés teljes mértékben megegyezik más műgyanta burkolat elkészítésével. A szokásos felület előkészítés , ami történhet köves csiszológéppel , illetve kemény felületeknél gyémánt csiszolóval , nagyobb felületeknél szemcseszóró gépekkel.

Elengedhetetlen az  alapos , pórszívózás , ugyanis a beton pórusaiból , így teljesen eltávolítjuk  az apró porszemcséket is , ami eltömítik a kis kráterokat..

Azt a célt kell elérjük , hogy Conifloor 110-es alapozó műgyantánk minél mélyebre tudjon bedifundálni a beton pórusaiba. Igy akár 5 cm es elszívódást is eredményezhetünk.

Tartós műgyanta bevonatot csak a fentiek betartásával érhetünk el , az tökéletes beton felület előkészítésekkel.

Járó lapra való felhordásnál az egyik betartandó szabály , hogy a laza mozgó lapokat el kell távolítani , és ezeket műgyanta habarccsal kell pótolni. Laza járó lapokra felhordott műgyanta lappal együtt fog feljönni.

A szilárd járólapoknak a zománcait meg kell sérteni akár gyémánt csiszoló géppel , vagy szemcse szóró géppel.

Ennek elmulasztása szintén nem adja meg a megfelelő tapadást , olyan mintha öveg lapra dolgoznánk fel a műgyantánkat. Nem lesz tartós.

Rétegek között kvarchomok hintés ajánlott , mert ezzel még erősebbé tesszük a teljes bevonatot , járó lapok esetében ezzel érjük el a fuga teljes eltüntetését.

Kezdetben a Tipox  szakemberei , Conifloor 110  műgyanta habarcsból készítették a decor műgyantákat , mára teljesen új rendszerből épülnek fel ezek.

Itt a fedő keménylakk előtt a kiválasztott alapszín „ amit RAL színskálából érhetünk el kiválsztjuk a nekünk tetsző szint ,majd a teljes felületre  felhordjuk a Conifloor 420 as tipusú műgyantát , majd megszórjuk a színes tipox decor égetett kvarchomokkal.

Akár több színű kvarchomokot is össze keverhetünk, színvilágának fantáziánk szabhat határt.

Azért javasolják szakembereink a Conifloor 420-as  műgyanta használatát , mert az aljzat betonón esetleg ha nem kívánt kósza repedések alakulnának ki , ezek mozgását elnyelik , így Tipox műgyantánk nem reped, vagy szakad át  a betonnal együtt át.

Átszakadás esetén víz kerülhet a nyílásokba , és műgyanta szép lassan feltáskásodik.

A fedő lakk felvitele sima gletvassal történik , amit egy másik Tipox szakember , szöges cipő használatával tedy henger segítségével simává hengerez , ezzel segíti rá a lakk szép egyenletes kiterülését.

2017.02.08.« Vissza

BLOGBEJEGYZÉSEK

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk