Műgyanta padlózat készítés lakásban

 

Tipox Műgyanta padozat lakó részeken.

Amennyiben úgy döntöttünk , hogy, számolnunk kell vele ,hogy az lényegesen ősszetetebb feladat mint egy garázs , vagy üzem csarnok műgyanta padozatának elkészítése. 

Itt különösen ügyelni kell a fal és padló találkozásának precíz találkozásának kialakítására.

Fedő bevonat felhordásánál szinte laboratóriumi tisztaságúnak kell lennie.

 

Ugyanis egy apró porszem is a fedő műgyanta rá hullásánál felület tükör simaságát megtörheti. Amit utólagosan nem lehet eltüntetni.

Műgyanta padozat záró réteg felhordása előtt ajánlatos rovar irtó szerrel a lakás részeit befújni , mert nincs annál kellemetlenebb látvány mint elkészítettük tükör simaságú műgyanta bevonatunkat , és egy pár lepke , méhecske , vagy gyakoribb esetben légy díszeleg a szép műgyanta padlónkban. 

 

Ez különösen hazánkban is kedvelt fehér színű műgyantákban elég kellemetlen látvány.

Sajnos ezeket a részeket folt szerűen nem lehet kijavítani , ugyanis ellentétben a falfestéssel , itt a javított részek meglátszódnak a kész műgyanta padlón . 

 

Kijavított részeken elvesztik egyöntetségüket , ami ép a műgyanta szépségét adják meg.

lehet mondani , hogy ezek sérülések idővel kikopnak a műgyanta padlóból , de ezeknek hosszú éveknek kell eltelnie.

Ilyen esetekben célszerű finom csiszolás után a záró műgyanta réteggeg felhordását megismételni , illetve olyan napszakot választani , ami kicsit későbbre esik a megszokottól . A belső világítást nem szabad égve felejteni , hisz esti órákban a rovarokat oda vonzzák.

Ezért is szokott lakó terek , lakás belsők műgyanta burkolata többe kerülni mint egy garázs vagy üzem területén alkalmazott műgyanta padozat.

 

Műgyanta alapanyagok nincsenek kül- és beltéri használati csoportra osztva , minden fajtája nagy terhelésekre tervezték , teljesen mindegy milyen területen használjuk fel azokat.

Minőség tekintetében viszont  vannak nagy különbségek.

Össze hasonlításként vásárolhatunk magunknak egy idősebb autót , vagy vehetünk fiatalabb komolyabb márkájú személygépkocsit.

Nyilván a fiatalabb autónkat ritkábban kell szervízbe hordanunk mint korosabb társát.

Ugyan ez áll fent a műgyanták kiválasztásánál is , vásárolhatunk gyengébb minőségű műgyantákat , ami ár érték határát, mai árukat  tekintve 600 Ft / kg áron hozzájutunk , ezek polieszter  műgyanták , vagy vásárolhatunk egy kicsit drágábban akár a svájci Conika cég által forgalmazott műgyantákat. 

 

Nyilván minőségi műgyantákból könnyebb szépet és ami nem utolsó szempont , maradandót alkotni.

Műgyanta padló készítésnél a lakásban ,nem olyan egy műgyantát javítani , mint egy padló szőnyeget kicserélni.

Itt komolyabb előkészületi vannak , csiszolás rétegenkénti 12 órás kötési idő kivárása , nem utolsó sorban pedig a bútorzat ki és vissza pakolása.

 

Ezért célszerű olyan kivitelezőt választani , aki nem az első négyzetméter műgyantát készíti , és bizalma elnyeri tetszésünket.

Ezt tükrözni szokta munkájára vállalt garanciális időt.

Olyan kivitelező , aki egy év garanciális időt vállal az álltala készített műgyanta bevonatra , bizony elgondolkodtató , hogy egy másik cég ezzel szemben bátran az 5 év garanciát teszi a munkája mellé , természetesen ezt írásban is rögzítve.

 

Bresák Raymond

Tipox Műgyanta Center Kft    www.tipox.hu

 

2016.07.03.« Vissza

BLOGBEJEGYZÉSEK

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk