Műgyanta padló- felület előkészítése

 

1993 óta foglalkozom műgyanta padló készítéssel ,azon kevés emberek közé  tartozom  akinek a szülei is műgyanta padló készítéssel foglalkoztak , még a kezdek kezdetén , mikor Magyarországra bekerült az első  kiló  építőipari műgyanta. Édesapámtól rengeteget tanultam  a műgyanták fajtáiról , mit mire milyen  fajtájú műgyantát szabad használni.

Akik érdeklődnek műgyanta padló  készítésről  , vagy szeretnének műgyanta padló burkolatot készítetni , remélem sikerül egy kis segítséget nyújtani mire kell feltétlenül odafigyelni , hogy műgyanta padlónk tartós ,és hosszú távon gyönyörködhessünk benne , miként előzhessük meg  műgyanta padlónk feltáskásodását , felleveledését .

Hisz egy szépen elkészített műgyanta padló olyan mint egy szép bútor darab a házunkban ,lakásunkban , vagy üzemünkben. 

                         Ebben szeretnék segítséget nyújtani az érdeklődőknek.

Műgyanta padló készítésnél két nagyon fontos feladat vár ránk , első , talán a legfontosabb  a pontos ,precíz felület előkészítés. Ez történhet egytárcsás köves csiszológéppel , gyémánt csiszológéppel , nagyobb területeken pedig szemcse  szóró gép segítségével ,erősebb szennyeződéseknél  beton maró gépet használunk.  Mindenképpen törekednünk kell a beton felület megtisztítására , a beton pórusait megnyitjuk , hogy majd alapozó műgyantánk minél mélyebbre tudjon bedifundálni a beton pórusaiba. Jobb esetben az alapozó műgyantánk 3-4 cm mélységben szívódik el a pórusokban.

Műgyanta padló  készítésnél különösen ügyelnünk kell a beton felületen lévő cement tej eltávolítására ,minden nemű olyan anyagok eltávolítására , amik megakadályozzák az alapozó műgyanta  elszívódását . gondolok itt ;  padlópon  ,  csemperagasztók ,  egyéb  cementes kiegyenlítő anyagokra. Munkáink folyamán többször felteszik a kérdést  , nem lenne olcsóbb  padlópon kiegyenlítéssel a beton egyenletlenségét  helyreállítani?  De költséghatékonyabb   lenne ,  de a tartósságát terheléstől függően  lényegesen csökkentené, mert elszívódását alapozó műgyantánk elszívódását megakadályozzák ezen anyagok , ha el is szívódik műgyantánk nem mindegy. hogy a beton felületet erősítjük meg , vagy a felhordott padlópont.

Felület előkészítésünkkor a  felciszolt   betonfelületet  , porszívó  segítségével ajánlott feltakarítani. Ez lehetővé  teszi  , hogy a beton pórusaiból az apróbb pórszemcséket is eltávolítjuk, ezt követően  kerülhet sor a műgyanta alapozó felhordására. Ez általában  gletvas  segítségével történik .

Műgyanta alapozás után célszerű kvarchomok hintést  alkalmazni , ez nem csak  a betonfelületet egyenlíti ki , hanem a kvarchomok szórás lehetővé teszi a további rétegek egymáshoz való kötését , és erősebbé , vastagabbá teszi a műgyanta bevonatot.

Tartós műgyanta padlók készítésénél , a másik elengedhetetlen feladat  , a jó minőségű  műgyanta kiválasztása. Beton felületekre a legjobb és legajánlottabb epoxi  műgyanta alapozót használni.

Sajnos vannak műgyanta kivitelezők, akik előszeretettel használnak poliészter műgyantát ,ami csónak készítésre tökéletesen alkalmasak , de beton felületre , nem biztos , hogy a legjobb választás. Üveg keményre köt meg  , előfordulhat , hogy betonnal együtt szakad fel. Nem beszélve , hogy  távolabbi  szomszédaink  is érzik szúrós illatát .

Ez is sajnos költség  csökkentésre  szolgál , mert poliészter műgyantáknak töredéke az epoxi ,illetve poluretán műgyantáknak.

 

Előkészítés.

 Az aljzatot úgy kell előkészíteni, hogy az száraz, teherbíró legyen, mentes legyen a szennyeződésektől, amik gyengítik a tapadást (pl. olaj, zsír, gumicsíkok, festékek és egyéb szennyező anyagok), valamint ügyelni kell arra, hogy az aljzatnak ne legyenek könnyen kimozdítható, elváló részei. Az alapfelület előkészítése szemcse- vagy golyószórással, nagynyomású vízzel, marással vagy a felületi réteget lekoptató csiszolással (mindig beleértve a megfelelő utókezelést is) általában szükséges. A beton alapfelület szakítószilárdsága a felület előkészítés után legalább 1,5 N/mm2 kell, hogy legyen A beton alépítménynek tartalmaznia kell egy nedvességzáró réteget. A beton nedvességtartalma nem haladhatja meg a 4%-ot. Az aljzat hőmérséklete min. 3 Cº-kal kell, hogy magasabb legyen a helyszínen lévő harmatpont hőmérséklete felett. Az aljzattal szembeni további követelmények megtalálhatóak az általános kivitelezési útmutatónkban. Kivitelezés Alapozás Vékony rétegben vigye fel a CONIFLOOR 110 alapozót hengerezéssel az előkezelt aljzatra. Kerülje a pocsolyák kialakulását. A CONIFLOOR 110 anyagfelhasználása kb. 0.3-0.5 kg/nm, mely függ az aljzat állapotától. A második réteg alapozóval meggyőződhetünk arról, hogy minden pórus és kapilláris megfelelően be van fedve. Az anyagfelhasználás mennyisége kb. 0.2-0.4 kg/nm. A bevonandó felületen található 0.5 mm-nél nagyobb egyenetlenségeket epoxi habarcs segítségével egyenlítsük ki. Kvarchomok beszórás A megfelelő tapadás fokozása érdekében a még nedves alapozót beszórhatjuk tűzi szárított kvarchomokkal (szemcseméret: 0.3-0.8mm). A felületet ne szórjuk túl, de ne is maradjanak beszóratlan felületek. A kvarchomok anyagfelhasználása kb. 1 kg/nm. Az anyag kötését követően a laza és nem megkötött homokszemeket, kaparószerszám segítségével távolítsuk el. A következő réteg felhordása előtt takarítsa le a felületet (porszívózás, seprés). Közbenső réteg (póruszáró réteg) Abban az esetben, ha a padlóval szembeni optikai követelményei kimagaslóak, a CONIFLOOR 420 bevonatot két rétegben ajánljuk felhordani. Az első réteg bevonat (közbenső réteg), mint póruszáró réteg szolgál az kvarchomokkal beszórt és alapozóval kezelt felületen. Két rétegben felhordva a CONIFLOOR 420 bevonatot, az első rétegnél 0.8-1.0 kg/nm az anyagfelhasználás mennyisége. Bevonat Ezután felhordhatjuk vigyük fel a második réteget a CONIFLOOR 420 bevonatból. Fedőlakk Végül a bevonatokra vizes bázisú, rugalmas és színtelen CONIFLOOR 520 CW fedőlakkot kell felhordani. “Microtex” hengerrel (szálhossz: 10-12mm) vigyük fel a CONIFLOOR 520 CW fedőlakkot az előkezelt felületre. Az anyagot hengerezéssel, egyenletesen és sávokban kell felhordani. A sávoknál ügyelni kell a kis mértékű átlapolásra, kerülni kell a hosszabb átfedéseket. Ezt követően a felületet tiszta hengerrel feltétlenül át kell hengerezni Megjegyzés További információkért forduljon műszaki tanácsadónkhoz bizalommal.

  Az aljzatot úgy kell előkészíteni, hogy az száraz, teherbíró legyen, mentes legyen a szennyeződésektől, amik gyengítik a tapadást (pl. olaj, zsír, gumicsíkok, festékek és egyéb szennyező anyagok), valamint ügyelni kell arra, hogy az aljzatnak ne legyenek könnyen kimozdítható, elválló részei.

 Az alapfelület előkészítése szemcse- vagy golyószórással, nagynyomású vízzel, marással vagy a felületi réteget lekoptató csiszolással (mindig beleértve a megfelelő utókezelést is) általában szükséges. A beton alapfelület szakítószilárdsága a felület előkészítés után legalább 1,5 N/mm2 kell, hogy legyen.

 A beton alépítménynek tartalmaznia kell egy nedvességzáró réteget. A beton nedvességtartalma nem haladhatja meg a 4%-ot. Az aljzat hőmérséklete min. 3 Cº-kal kell, hogy magasabb legyen a helyszínen lévő harmatpont hőmérséklete felett. Az aljzattal szembeni további követelmények megtalálhatóak az általános kivitelezési útmutatónkban. Kivitelezés Alapozás Vékony rétegben vigye fel az alapozó műgyantát  hengerezéssel az előkezelt aljzatra. Kerülje a pocsolyák kialakulását. A műgyanta  anyagfelhasználása kb. 0.3-0.5 kg/nm, mely függ az aljzat állapotától. A második réteg alapozóval meggyőződhetünk arról, hogy minden pórus és kapilláris megfelelően be van fedve. Az anyagfelhasználás mennyisége kb. 0.2-0.4 kg/nm. A bevonandó felületen található 0.5 mm-nél nagyobb egyenetlenségeket epoxi habarcs segítségével egyenlítsük ki. Kvarchomok beszórás A megfelelő tapadás fokozása érdekében a még nedves alapozót beszórhatjuk tűzi szárított kvarchomokkal (szemcseméret: 0.3-0.8mm). A felületet ne szórjuk túl, de ne is maradjanak beszóratlan felületek. A kvarchomok anyagfelhasználása kb. 1 kg/nm. Az anyag kötését követően a laza és nem megkötött homokszemeket, kaparószerszám segítségével távolítsuk el. A következő réteg felhordása előtt takarítsa le a felületet (porszívózás, seprés). Közbenső réteg (póruszáró réteg) Abban az esetben, ha a padlóval szembeni optikai követelményei kimagaslóak, a CONIFLOOR 420 bevonatot két rétegben ajánljuk felhordani. Az első réteg bevonat (közbenső réteg), mint póruszáró réteg szolgál az kvarchomokkal beszórt és alapozóval kezelt felületen. Két rétegben felhordva a CONIFLOOR 420 bevonatot, az első rétegnél 0.8-1.0 kg/nm az anyagfelhasználás mennyisége. Bevonat Ezután felhordhatjuk vigyük fel a második réteget a CONIFLOOR 420 bevonatból. Fedőlakk Végül a bevonatokra vizes bázisú, rugalmas és színtelen CONIFLOOR 520 CW fedőlakkot kell felhordani. “Microtex” hengerrel (szálhossz: 10-12mm) vigyük fel a CONIFLOOR 520 CW fedőlakkot az előkezelt felületre. Az anyagot hengerezéssel, egyenletesen és sávokban kell felhordani. A sávoknál ügyelni kell a kis mértékű átlapolásra, kerülni kell a hosszabb átfedéseket. Ezt követően a felületet tiszta hengerrel feltétlenül át kell hengerezni.

 Megjegyzés További információkért forduljon műszaki tanácsadónkhoz bizalommal.

Tipox Műgyanta Center kft .

www.tipox.hu

 

2016.05.29.« Vissza

BLOGBEJEGYZÉSEK

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk