3 D ipari műgyanta padló

3 D műgyanta padló készítése Tipox Műgyanta Center ajánlásával:

 

Napjainkban  nagy divatnak örvend a 3 D műgyanta burkolat készítése.

Sajnos kis hazánkban  elég kevés cég foglalkozik ilyen burkolatok készítésével.   

 

Legtöbb megkeresésünk fürdőszobák készítésére érkezik. Sajnos az ilyen műgyanta burkolat nem a leg költség hatékonyabb  kategóriák közé tartozik.

3 D –s műgyanta padló készítése teljesen megegyezik a hagyományos tükör simaságú műgyanta padló társaival.

Felület előkészítése csiszoló géppel történik, amit alaposan fel kell porszívózni , majd Conifloor 110 es alapozó műgyantával kell ellátni , kvarchomokkal meghinteni.

Másnap egy köztes réteget kell felhordani a felületre , külösen ügyelve , hogy a falak mentén szépen fusson a felvitt Conifloor 430 számú epoxi műgyantánk.

Fedő záró rétegként javasolt a Conifloor 430 as bevonatot használni , fogatott gletvas segítségével.

Ajánlatos  a bevált  műgyantákat használni , mert számos műgyantáknak nem a legmegfelelőbb a minősége , semmi féleképpen se használjunk  polieszter alapanyagú műgyantákat.

Ugyanis  ezek a műgyanták kíválóan alkalmasak csónak testek , vízi biciklik készítésére , de betonra való felhordás esetén , közel sem olyan tartosak mint epoxi vagy poliuretán társaik.

Az biztos , hogy anyag díja a töredéke a fent felsoroltakénál, de gondoljunk bele , mikor a matrica felkerült  a  műgyanta padlóra és a műgyantánk felpuposodik , feltöredezik. ennél nagyobb bosszúság nem is érhet minket , hogy egy helytelen műgyanta alapanyag  választás miatt tönkre megy a  szép 3 D-s műgyanta burkolatunk , ami eddig a lakóhelyünk éke volt.

Aládolgozásnál minden féleképpen kerülnünk kell midnen nemű cement kötésű anyagok használatát. Például  padlpon , csempe ragasztók , cement esztrikes  kiegyenlítéseket., mert  a felsoroltakba szívódik be a Conifloor 110 es számú alapozó gyantánk , nem pedig közvetlenül a betonba , külön fog mozogni  az aljzat betontól. Mert tudjuk , hogy két betonfelület sosem köt össze.

Mikor a tükör felület simaságú műgyantánk elkészült csak ez után következhet az általunk kiválasztott matrica minta felvitele.

Ezt is nagyon alaposan , nagy odafigyeléssel , lég és levegő mentesen kell felragasztani a meglévő műgyanta padlóra.

Amennyiben netán kis homokszem vagy egy kisebb  szennyeződés van a felületen , vagy a műgyantánkban , kis finom csiszolópapír segítségével csiszoljuk simára , majd felporszívózzuk.

Matricánk felragasztása után következhet a kemény víz tisztaságú kemény lakk réteg felvitele , amit próbáljunk meg csík , és minden nemű nyomok elkerülésével felhordani , hisz ennek a laknak teljesen láthatatlannak kell lennie.

Ennek az a szerepe , hogy minden karcolásoktól , szennyeződésektől  megvédjék a 3 D  műgyanta matricánkat.

Amennyiben az alapoktól betartjuk a fent leírt utasításainkat , csupán annyi feladatunk lesz , ha megunjuk a lehelyezett 3 d s műgyanta matricát egy másikat ragasztunk a helyére és ismételten egy víztiszta műgyanta lakkal látjuk el.

 

Bármi nemű kérdésük merülne fel kivitelezéssel kapcsolatban , úgy szívesen állunk rendelkezésükre.

Sok sikert kíván a Tipox Műgyanta Center szakemberei.

www.tipox.hu

2017.03.20.« Vissza

BLOGBEJEGYZÉSEK

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk